Brunberg
Porvoolainen makeisvalmistaja Brunberg on ollut Sterisolin asiakas jo monen vuoden ajan. Brunbergillä on vahvat perinteet Suomessa ja yritys tunnetaan erityisesti suklaasuukoistaan.
Brunbergin toiminta alkoi vuonna 1871 A.W. Lindforsin johdolla. Yritys toimi leipomona aina vuoteen 1897 saakka, jolloin Lindfors ilmoitti ryhtyvänsä valmistamaan suklaata ja marmeladeja. Lindfors palkkasi yritykseen töihin Lennart Brunberg -nimisen henkilön, joka myöhemmin meni ja perusti oman Brunberg-nimisen makeistehtaansa. Brunbergin tuotantomäärien ohitettua Lindforsin vastaavat, päätti Lindforsin sen hetkinen omistaja Ivan Lindfors myydä yrityksen Brunbergille.
Tänä päivänä Brunbergillä työskentelee yli 70 työntekijää, joista 45 tuotannon puolella. Yritys valmistaa n. 1,2 - 1,3 miljoonaa kiloa makeisia vuodessa ja suklaan osuus tästä on yli puolet. Yritys valmistaa suklaan lisäksi myös esim. lakritsia ja tryffeliä.
Etuna ainutlaatuiset tuotteet
Arto Salmela on työskennellyt Brunbergillä jo vuodesta 1998 lähtien. Tätä nykyä hän työskentelee yrityksessä tehdaspäällikkönä. Arto on viihtynyt Brunbergillä hyvin ja nähnyt kuinka se on uudistunut hänen aikanaan.
Mikä sitten erottaa Brunbergin kilpailijoistaan? Arton mukaan se, että kyseessä on perheyritys ja myös tuotteiden tietynlainen ainutlaatuisuus. "Se, ettei olla ihan joka hyllyllä, on eräänlainen vahvuus. Meiltä löytyy hieman erikoisempia tuotteita, kuten esim. vadelmatryffelipatukka ja suklaasuukot."
Brunberg valmistaa myös ainoana Pohjoismaissa laktoositonta suklaata, jonka kysyntä kasvaa kovaa vauhtia. Arton mukaan miltei kaikki yrityksen tuotteet eroavat muiden valmistajien vastaavan tyylisistä tuotteista; joko niitä on vaikeampi tehdä tai sitten niissä on erilainen maku.
Brunberg on luottanut Sterisoliin jo pitkälti yli toistakymmentä vuotta
Sterisol System -henkilöhygienia- ja ihonhoitojärjestelmä on ollut Brunbergillä käytössä pitkälti yli toistakymmentä vuotta. Porvoon kaupunki käytti sairaalassa Sterisolin tuotteita ja paikallinen myyntiedustaja ehdotti, että myös Brunbergillä voitaisiin kokeilla Sterisolia. Tätä ennen yrityksen tiloissa oli käytetty irtopulloissa olevia ihonhoitotuotteita. Sterisolin ansiosta seinille saatiin kiinteät annostelijat ja samalla henkilöhygieniasta sekä ihonhoidosta tuli helpommin hallittavaa. Nykyään Brunberg on siirtynyt käyttämään lähes kokonaan automaattiannostelijoita. Sterisolin tuotteista Brunbergillä on käytössä nestesaippuaa, käsidesinfektioainetta ja kosteusvoidetta.
Arto on ollut hyvin tyytyväinen tuotteiden laatuun ja helppokäyttöisyyteen. "Olisi järjetöntä vaihtaa toiseen ratkaisuun, kun on toimivat tuotteet ja annostelijat. Sopivat meille tosi hyvin", toteaa Arto. Myös siivoojilta on tullut kiitosta. Annostelijoissa oleva läpinäkyvä kansi helpottaa kovasti heidän työtään. Siivoojien ei tarvitse arvailla tai lähteä turhaan availemaan annostelijoita, vaan he näkevät suoraan kannen läpi kunkin tuotteen käyttötarkoituksen sekä jäljellä olevan määrän.
Sterisolin tuotteet ovat ennaltaehkäisseet flunssakausia ja iho-ongelmia
Brunbergillä ollaan tyytyväisiä siihen, että Sterisolin henkilöhygienia- ja ihonhoitojärjestelmän tuotteet ovat säilöntäaineettomia. Se, että Sterisolilta löytyy myös hajusteettomia vaihtoehtoja, on tärkeä tekijä. Elintarviketeollisuudessa ei saa olla hajuja eikä makuja missään tuotteissa. Esim. suklaa on todella herkkä imemään itseensä kaikki mahdolliset, ulkopuoliset hajut. Jos käsissä on hajustetta, haju tarttuu suklaaseen, vaikka käsissä olisi hanskat.
Sterisolin tuotteet ovat omalta osaltaan olleet ennaltaehkäisemässä työntekijöiden iho-ongelmia, mutta ne ovat olleet estämässä myös flunssakausia.
"Flunssa-aaltoja ei ole juuri nyt ollut", sanoo Arto ja myöntää, että myös lisääntyneellä käsienpesulla ja käsidesin käytöllä on näin korona-aikana ollut vaikutusta asiaan.
Sterisol on suosittu henkilöhygieniamerkki suomalaisessa elintarviketeollisuudessa ja pitkään kestänyt yhteistyö Brunbergin kanssa on hyvä osoitus tuotteiden laadukkuudesta.